Wonen aan de Wuiteweg

Wonen aan de Wuiteweg - Bouwnummer 3 9203 Drachten

€ 282.500,- v.o.n.

Omschrijving

WONEN aan de WUITEWEG

- 18 Prachtige appartementen
- 8 levensloopbestendige woningen
____

U kunt zich inschrijven voor deze appartementen via de project website www wonenaandewuiteweg nl
_____

Comfortabel stads wonen op een fijne locatie in het dorp
Al bekend in Drachten? Dan weet je dat de bomenrijke Wuiteweg een heel prettige woonomgeving is. Net geen centrum, overal aangenaam dichtbij, veel buurtgevoel.
Nieuw hier? Ontdek al het moois van Zuidoost-Friesland op een centrale plek in het Noorden. Je gaat wonen in een ‘groot dorp’ met bovengemiddeld veel voorzieningen, waar de hele regio blij mee is.
De kwaliteiten van de woningen en appartementen zelf, dat blijven de voornaamste pluspunten om voor deze buitenkans te kiezen: 18 appartementen en 8 levensloopbestendige rijwoningen om je helemaal thuis te voelen

Een nieuw appartementencomplex aan de Wuiteweg, met 18 appartementen en 8 geschakelde, levensloopbestendige gezinswoningen. Het ontwerp van de architect past uitstekend in deze laan met vooral wat oudere huizen: stijlvol en met robuuste bouwmaterialen. De karakteristieke ‘golvende’ rij puntdaken verwijst subtiel naar de historie van deze plek: het tanddak van een fabrieksgebouw. De grafietgrijze kozijnen en de stoere, donkere kleur roodbruine baksteen maken het verhaal helemaal af. De directe omgeving is rijk aan bomen.

De appartementen
De 18 appartementen vormen samen een kleinschalig appartementencomplex, verdeeld over vier woonlagen. 73 m² woonruimte, met het gemak van alles gelijkvloers. Elk appartement heeft twee slaapkamers plus een woonkamer die verbonden is met het balkon of terras. Het vele glas zorgt voor een mooie lichtinval en een goed uitzicht naar alle kanten. Op de begane grond voor elk appartement een eigen (fietsen)berging. Er zijn 11 parkeerplaatsen beschikbaar.

De levensloopbestendige rijwoningen
Deze 8 geschakelde woningen zijn levensloopbestendig; makkelijk, want één van de slaapkamers en de badkamer vind je op de begane grond. De woonkamer is tuingericht, waardoor je vanaf je bank geniet van het uitzicht over je eigen tuin. De open keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Deze indeling is optioneel aan te passen aan je wensen. Verder is er veel licht door de mooie grote ramen met industriële twist. Op de eerste verdieping is ruimte voor twee slaapkamers en een techniekruimte. In de tuin vind je een (fietsen)berging en ruimte voor twee parkeerplaatsen op eigen erf.

Goed wonen, hartje Zuidoost-Friesland
De slogan ‘Drachten wil je meemaken’ – daar zijn sommige Drachtsters een beetje op uitgekeken. Feit is dat ze Drachten ervaren als een plezierige woonomgeving, om allerlei redenen. Voor je gevoel een ‘groot dorp’ met bovengemiddeld veel voorzieningen die in een hoofdstad niet zouden misstaan.
Drachten heeft alles wat je nodig hebt – en soms een beetje meer. Schouwburg De Lawei (een paar minuten lopen van je nieuwe woning) staat bekend om zijn eigenzinnige programma. Meer cultuur: Museum Dr8888 en het natuurhistorisch museum, plus alle kunstgalerieën die Drachten rijk is. Mooi groen en speels initiatief: Kinderboerderij De Naturij.

Naar buiten? Het beste van Zuidoost-Friesland ligt hier op fietsafstand. Rijd je naar het oosten, net voorbij de bedrijvigheid van bedrijventerrein Azeven (A7), dan kom je al snel in het stille, landelijke gebied dat naadloos aansluit op de natuurgebieden in het noorden van Drenthe. Precies op de provinciegrens het uitgestrekte veengebied rond Veenhuizen en het drassige Fochteloërveen. In het zuiden al het moois van de Fryske Wâlden, naar het noorden en westen begint het weidse water: De Leien, Burgumer Mar, sloten en vaarten, stadsstrand Smalle Ee, Jachthaven De Drait aan het Buitenstverlaat. Richting Grou en Sneek de grotere Friese Meren zoals het Pikmeer en het Sneekermeer. Net buiten Drachten waan je je meteen in een andere wereld: de kreken, sloten en plassen van natuurmonument De Alde Feanen, een uniek nationaal park.
Nieuw in Drachten? Op het genoeglijke fietsrondje De Veenhoop – Beetsterzwaag (ruim 70 km natuurschoon en boerenland aan de waterkant) zie je in één dag bijna alles wat dit deel van de provincie zo aantrekkelijk maakt.

De wijk. Je gaat wonen in een fraai deel van het dorp, aan de zuidkant van het centrum. Op de oude locatie van de ABD Garage.
Op de Burgemeester Wuiteweg (meestal afgekort tot ‘Wuiteweg’), zie je veel groen, hoge bomen, veel vrijstaande huizen van voor de oorlog. Een buurt die gezien mag worden.
Zo’n beetje om de hoek: het levendige winkelcentrum, schouwburg De Lawei, supermarkten, De Bios, sportvelden, het groene park met Sportbedrijf De Welle, ziekenhuis Nij Smellinghe. Vanaf de Wuiteweg onder de A7 door en je loopt door het bosrijke Landgoed Lauswolt bij Beetsterzwaag.

Bereikbaarheid. In Drachten woon je heel centraal. De oprit naar de A7 (Heerenveen-Zwolle-Emmeloord-Amsterdam of Groningen-Duitsland) ligt op 2 minuten rijden. Neem de volgende afslag en je zit op de N31 naar Leeuwarden. Er is in Drachten een busstation met uitstekende verbindingen.

Documenten

Overdracht

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 282.500,- v.o.n.

Bouwvorm

Objecttype
Appartement
Soort
Galerijflat
Liggingen
In centrum

Indeling

Woonoppervlakte
73 m2
Inhoud
220 m3
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Verdiepingen
1

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Hoofdtuin
Voortuin
Breedte
725 m
Lengte
250 m
Oppervlakte
18 m2
Ligging hoofdtuin
Oost
Achterom
Nee

Bergruimte

Voorzieningen
Voorzien van elektra

Parkeergelegenheid

Parkeerfaciliteiten
Openbaar parkeren
Garage
Geen garage

Locatie

Deze woning bezichtigen?

We geven je een eerlijk advies

Neem contact op