Online Bieden - Nu ook in Drachten!

NVM Online bieden is een transparant biedingssysteem voor verkoper en koper. Geen gesloten inschrijving, maar een open systeem waarbij je precies ziet wat een ander geboden heeft. Ook kun je je bieding gedurende het verkoopproces nog aanpassen.

Over Online Bieden

Verkopen via NVM Online Bieden geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen. Het is een eerlijke manier van verkopen die bovendien tot de maximale opbrengst leidt. Iedereen die mee wil doen aan het biedproces kan bovendien zelf aangeven welke aanvullende voorwaarden hij of zij wil bedingen. Misschien heb je zelf weleens mee gedaan aan een inschrijving. Je weet hoe frustrerend dat kan zijn omdat je geen enkel houvast hebt wat je moet bieden. Door het prijsvormingsproces transparant te maken hebben geïnteresseerden gedurende het hele biedproces, zelf de keuze of ze nog een bieding willen doen of niet.

Hoe werkt online bieden?

Stap 1. Registreren
Om als geïnteresseerde mee te kunnen bieden op een woning moet je een account aanmaken op https://nvmonlinebieden.nvm.nl, het platform voor online bieden.

Stap 2. Legitimeren
Nadat je account is aangemaakt moeten wij je nog identificeren. Hiervoor kom je bij ons langs op kantoor met een geldig legitimatiebewijs.

Stap 3. Aanmelden bij de woning
Nu je identiteit is bevestigd, is het nodig je aan te melden bij de woning (via de site van online bieden). Doe dit tijdig, want deze aanmelding moeten wij ook accepteren. Wij accepteren je aanmelding alleen als je ook daadwerkelijk de woning hebt bezichtigd.

Stap 4. Bieden
Het registreren is gelukt! Nu het spannendste deel. Je kunt gaan bieden op de woning. Let hierbij op de begin en eindtijd van de biedingsronde.

Stap 5. Sluiting
Na het sluiten van de biedingsronde gaan wij met de verkoper de biedingen bespreken en beoordelen. Hierbij is niet alleen de prijs van belang, maar ook de voorwaarden.

Stap 6. Koopovereenkomst
Uitgaande dat de woning jou wordt gegund, wordt de NVM koopakte door ons opgemaakt en door beide partijen getekend.

Veelgestelde vragen

Werkt online bieden prijsopdrijvend?
Anders dan bij een gesloten inschrijving heb je de mogelijkheid om opnieuw een bod te doen. Ook kan jouw bod worden overboden. Of de uiteindelijke prijs via online bieden hoger is of niet, is lastig te bepalen. Wel is het een transparante manier waarop de prijs tot stand komt.

Wordt de hoogste bieder ook de koper?
Nee, de verkoper bepaalt of en met wie er een koopovereenkomst wordt gesloten. Dat kan de hoogste bieder zijn, maar het kan ook een lager bod zijn met betere voorwaarden. Ook kan het zijn dat de verkoper geen gunning doet. Dit kan als de prijs en/of voorwaarden niet aansluiten bij de wensen van de verkoper.

Kan ik meerdere biedingen uitbrengen?
Ja dat kan. Je kunt zoveel biedingen uitbrengen als dat je wilt. Het is alleen niet mogelijk om je eigen bod te overbieden, wel kun je de ontbindende voorwaarden wijzigen. Het is ook mogelijk een “autobod”  in te stellen.

Wat is een autobod?
Door het instellen van een autobod (automatische bieding) verhoogt het systeem, indien nodig, automatisch je bod zodat je weer de hoogste bieder bent. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen. Je kun hierbij -uiteraard- een maximum bedrag instellen.

Wat kost het als ik online een bod uitbreng?
Voor de bieder is het gebruik van online bieden gratis.

Wytse Dijkstra

Register Makelaar Taxateur

Ook je huis verkopen via Online Bieden? Vraag het onze makelaars.

Contact